FUCZ

Od udara groma stradalo oko 50 životinja

grom
27.06.2016.
u 11:44

Uslijed udara groma na Vlašiću, na lokalitetu Jezera, stradalo je 35 ovaca, dok je u naselju Karaula od udara groma stradala je jedna krava. U općini Kreševo, u naselju Bukve, stradalo je 14 ovaca

Načelnik općine Olovo proglasio je stanje prirodne nesreće na području Zeničko-dobojske županije zbog velikog odrona u ulici Krivajska, gdje se odvojio stijenski blok od matične stijene.

Taj stijenski blok prijeti da niz strmu padinu ugrozi oko 80-tak stanovnika, objekte, dječiju igraonicu, zgradu policijske stanice i privredni objekat te regionalni put 467 Zavidovići - Han Pijesak koji prolazi kroz tu ulicu, navodi se u redovnom izvješću Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tijekom protekla 24 sata.

Udari groma, nevrijeme i grad 

Na području Bosansko-podrinjske županije, 26. lipnja u popodnevnim satima područje općine Foča je zahvaćeno obilnim kišnim padavinama, koje su praćene snažnom grmljavinom i udarima groma. Kao posljedica takve pojave došlo je do kvara na telefonskim instalacijama kod većeg broja korisnika u Ustikolini i Cvilinu, a i drugi kućanski uređaji su pretrpjeli štetu. Također, nevrijeme je izazvalo kvar na pumpnom postrojenju u vodozahvatu u Ustikolini što je uvjetovalo otežano napajanje stanovnika općine vodom iz gradske mreže.

Na području Zeničko-dobojske županije, u općini Visoko je registriran manji grad s obilnim pljuskom. Vatrogasna jedinica je intervenirale u nekoliko navrata zbog plavljenja stambenih, poslovnih i podrumskih objekata, u manjem obimu.

Na području Srednjobosanske županije, u općini Travnik 25. lipnja u 15.30 sati, došlo je do udara groma na Vlašiću, na lokalitetu Jezera, gdje je stradalo 35 ovaca.

U naselju Karaula 26. lipnja u 14.00 sati od udara groma stradala je jedna krava. U općini Kreševo 26. lipnja od udara groma u naselju Bukve, stradalo je 14 ovaca.

Oštećenje električne mreže

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u vremenu od 17.30 do 18.00 sati, uslijed grmljavinskog nevremena, u Gradu Mostaru i okolici, došlo je do iskakanja iz mreže više dalekovoda i nestanka električne energije u više dijelova grada. Prestankom grmljavine oko 18.00 sati stanje se postupno normaliziralo.

Zbog nevremena bez struje je ostao jedan dio Podveležja, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije