Posušje

Od Tribistova, preko Rakitna, do Blidinja, prelijepih krajeva koji privlače sve veći broj izletnika i turista

14.09.2016.
u 11:00

Na reporterskom putovanju, od Tribistova, preko Rakitna, pa sve do Blidinja i Masne Luke, doznali smo neke zanimljivosti iz svih tih krajeva.

Ono što su mnogi potvrdili je kako se taj kraj razvija i kako su ga ovoga ljeta posjetili brojni turisti i izletnici.

I u restoranima, posebice u Hajdučkim vrletima i Bosiljni, zadovoljni su brojem zaljubljenika u sve planinske čari, dobru gastroponudu i ljepote.

U Tribistovu se hvale prirodnim krajolikom i jezerom te dogradnjom bazena i cesta. Tako je i u Rakitnu.

Čuli smo kako je tu nekada bilo u okruženju čak stotinu tisuća ovaca, a sada se povećao broj farmi. Bilo je i konja, a sada ih nema. Tek je Rakićak Jozo “postavio” konja od plastike. Malo sjevernije poznati kipar Ljubo Skokić napravio je od betona i psa i konja.

Dodao je kako radi još svega pomalo, pa i nešto neobično. Riječ je o štakama za starije osobe koje se sve više traže jer ih Ljubo radi na poseban način. Ono što je posebice važno je kako se svi okreću razvitku kraja koji ima sve prirodne preduvjete za razvitak turizma.

Područje sve do Blidinja i Masne Luke poticaj je za mnoge za proizvodnju meda, izlete na vrh Čvrsnice, posjet Divi Grabovčevoj, pećini Mijata Tomića i ljepotama Masne Luke koju je ovoga ljeta posjetila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

- U našem kraju svi se okrećemo zdravoj hrani i pripremi bogate zimnice. Svega ima u rakitskim vrtovima. Posebice su traženi kupus i krumpir, potvrdila nam je Ankica podno brda Jarebinjak. I na skupovima u Posušju i Rakitnu bilo je riječi o svemu dobrom što je odrađeno, što se korisno radi i što treba nastaviti. Posebice je istaknuto kako je Park prirode Blidinje ogroman potencijal i općine Posušje.

Zaključak iz cijele priče odnosi se na zajednički rad kako bi se taj kraj sustavno razvijao i postao pravo mjesto turističkih ponuda i ljeti i zimi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?