Odvjetnica Belma Balijagić tvrdi

Od Šimića su istražitelji tražili da ‘povali veće ribe’ i prijetili su mu

09.09.2017.
u 09:00

Kada su pripadnici Državne policijske agencije (SIPA) pokušali u u četvrtak u Mostaru privesti dvojicu bivših dužnosnika Službe za poslove sa strancima Borisa Kordića i Josipa Kvesića, njih nije bilo na kućnim adresama. Navodno su bili u Hrvatskoj. Za njih se vjeruje kako su predali dokumentaciju novinaru Josipu Šimiću, koji se nalazi u pritvoru, a koju je on kasnije samo proslijedio Tužiteljstvu BiH o saznanjima o prisluškivanju i praćenju glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice Visokog sudskog i tužiteljstvog vijeća Ružice Jukić, te ‘skidanju’ korespodencije.

Bio je praćen

Šimić je čak fotografiran u istočnome Sarajevu, u restoranu Toplik gdje sjedi s Kordićem i Kvesićem, no nije poznato je li to učinjeno u okviru njegova praćenja koje nije bilo formalno odobreno, ili ga je pak fotografirao neki slučajni svjedok događanja. No, Šimićeva odvjetnica Belma Balijagić Džuvo koja je najavila žalbu na određivanje jednomjesečnog pritvora Josipu Šimiću, upozorila je na brojne nepravilnosti te je uvjerena da ga se ilegalno prisluškivalo i pratilo. 
 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?