Sinovi Posavine

Od prirodnih nepogoda PŽ je branila herojska vojna postrojba

24.04.2016.
u 07:00

U vojarni “Sinovi Posavine” Orašje pripadnici 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade Oružanih snaga BiH u Bukovoj Gredi obilježili su blagdan svetoga Jurja, svojeg zaštitnika, piše Večernji list BiH.

Misno slavlje

Sadržaji su protekli u znaku prisjećanja na poginule branitelje iz nekadašnje 4. gardijske brigade HVO-a “Sinovi Posavine”, iz koje je nakon preustroja izrasla postojeća postrojba. Kraj Spomen-obilježja najviši predstavnici županijske i općinskih vlasti, vojske, policije i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće. Misno slavlje u vojnoj kapelici predvodio je vojni kapelan fra Marko Oršolić uz koncelebriranje nekoliko svećenika. Bili su nazočni predstavnici Vlade i Skupštine Posavske županije koje su predvodili predsjednici Marijan Klaić i Joso Marković te Marijan Kopić, ministar branitelja. - Ovakvi datumi prigoda su sjetiti se poginulih branitelja i herojstva nekadašnje 4. gardijske HVO brigade, ali i zahvaliti onima koji danas pomažu naš rad, rečeno je prilikom uručenja zahvalnica predsjedniku Vlade Posavske županije Marijanu Klaiću i načelniku općine Orašje Đuri Topiću, u čije je ime zahvalnicu primio Željko Nedić.

Čuvanje uspomena

Predsjednik Vlade PŽ Marijan Klaić uputio je čestitku svim zapovjednicima i braniteljima koji su prošli kroz ovu herojsku postrojbu i izrazio sućut obiteljima poginulih branitelja. Podsjetio je na dane teške i herojske obrane ovog slobodnog prostora i na one koji su živote ugradili u današnju slobodu. - Ova postrojba je za isticanje i u miru, jer je aktivno pomagala, zajedno s civilnim strukturama, u obrani od poplava iz 2014. Zahvalnica je ujedno i moja obveza za maksimalno zalaganje da suradnju između županijske vlasti i vojske zadržim na najvišoj razini. Nadamo se da će takva suradnja biti nastavljena i u idućem razdoblju, prvenstveno u korist svih koji žive na prostoru Posavske županije pa i šire, izjavio je predsjednik Vlade PŽ Marijan Klaić. U sklopu obilježavanja zaštitnika vojarne “Sinovi Posavine”, otvorena je Spomen-soba. Pozvani su svi koji imaju dokumente u vidu fotografija ili druge detalje, kojima se čuva uspomena na 4. gardijsku HVO brigadu, da ih donesu u postrojbu i ustupe na izlaganje u Spomen-sobu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije