od početka sezone

Od posljedica gripe u Republici Srpskoj preminulo 16 osoba

hitna
30.01.2019.
u 15:06

Načelnica Službe za epidemiologiju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Nina Rodić Vukmir rekla je da je od početka sezone od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija preminulo 16 osoba, od kojih je 99 posto imalo kronične bolesti, te da nitko nije bio cijepljen protiv gripe, javlja Srna. 

Vukmir je rekla novinarima da je u prošlom tjednu u RS prijavljeno 209 teških akutnih respiratornih infekcija, a 234 ukupno od početka sezone.

Prema njezinim riječima, u prošlom tjednu je od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija preminulo devet osoba, a zaključno s jučerašnjim danom 16, te da je uglavnom riječ o osobama srednjeg i starog životnog stanovištva.

"Oni koji su se ciujepili ove sezone imat će dobar stupanj zaštite, jer je genetskim sekvencioniranjem u Europi pokazano da je to virus koji cirkulira, onaj s kojim smo se i cijepili tako da je stupanj zaštite doista dobar", istaknula je Vukmir.

Ona kaže da osoba može primiti cjepivo, da je potrebno 10 dana da se razvije imunitet, ali da u međuvremenu može oboliti. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
15:28 30.01.2019.

Samo 16 ?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?