konferencija u Varšavi

Od EU zatražiti pomoć u postizanju europskih standarda po pitanju zarade i oprema policije u BiH

policija
13.09.2016.
u 12:11

Tema konferencije bila je zauzimanje jedinstvenog stava europskih policijskih organizacija o zaštiti policajaca prilikom upotrebe sredstava prinude i uspostavljanju približnih standarda kada su zarade u pitanju

Izaslanstvo Sindikata Granične policije BiH u sastavu zamjenik predsjednika Goran Jeličić i predsjednik Skupštine sindikata Dragan Matović, sudjelovali su u Varšavi na konferenciji Europske policijske unije (EPU), najveće europske policijske organizacije.

Tema konferencije bila je zauzimanje jedinstvenog stava europskih policijskih organizacija o zaštiti policajaca prilikom upotrebe sredstava prinude i uspostavljanju približnih standarda kada su zarade u pitanju, priopćeno je iz Sindikata Granične policije BiH.

Prije početka konferencije rukovodstvo EPU-a obavilo je konsultacije s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom, koji će po završetku konferencije biti obaviješten o postignutim zaključcima.

Ideja policijskih predstavnika je riješiti pitanje minimalnih zarada policajaca u Europskoj uniji, ali i u Bosni i Hercegovini.

Dogovoreno je da se od EU zatraži pomoć bh. vladama u postizanju europskih standarda kad su u pitanju zarade i oprema policije u BiH.

Naše inicijative i prijedlozi bit će poslane gospodinu Schulzu i Europskom parlamentu, istaknuo je zamjenik predsjednika Sindikata Granične policije BiH Goran Jeličić, navodi se u priopćenju, prenosi Fena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?