RECEPT

Od domaćih rajčica pripremite šalšu za zimu: Evo kako

Dreamstime
14.08.2022.
u 18:23

Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu

Ako imate domaćih rajčica, možete ih iskoristiti tako da pripremite šalšu za zimu.

Sastojci: 

  • 500 g rajčica
  • luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 žlica maslinova ulja
  • sol, papar
  • bosiljak
  • listići svježeg origana
  • žličica i 1/2 smeđeg šećera
  • Korak 1: Očistite luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte. Rajčice uronite u zavrelu vodu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim ih malo prohladite mlazom vode i ogulite kožu te nasjeckajte, piše 24sata.hr.

  • Korak 2: U zdjeli na zagrijanom ulju pirjajte luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rajčicu i češnjak. Kad zavrije, umiješajte šećer i pirjajte na laganoj vatri dok rajčica ne omekša, a umak se ne zgusne. Začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom.

  • Korak 3: Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata