Vlada FBiH

Od dobiti u elektroprivredama, BH Telecomu... gradit će se ceste u FBiH

22.09.2017.
u 07:00

Brza cesta Lašva - Nević Polje, cestovno povezivanje Sarajeva i Goražda, obilaznice Mostar sjever - Mostar jug, gradska prva transverzala Sarajeva i autocesta Žepče - Tuzla infrastrukturni su projekti koji će se, umjesto sredstvima od trošarina, najvjerojatnije graditi od dobiti javnih poduzeća u Federaciji BiH i klirinškog duga, piše Večernji list BiH. Planirana je investicija od ukupno 290 milijuna KM, od čega je 107 milijuna KM iz klirinškog duga, a ostatak iz akumulirane dobiti BH Telecoma, JP EP HZ HB, JP Međunarodni aerodrom Sarajevo te JP EP BiH.

Zakon o trošarinama

Naime, Vlada FBiH je jučer usvojila i u daljnju proceduru uputila informaciju o inicijativi za financiranje infrastrukturnih projekata iz akumulirane dobiti javnih poduzeća i klirinškog duga Ruske Federacije. Predlagač informacije je Federalno ministarstvo prometa i veza, a cilj je rješavanje gorućeg pitanje izgradnje novih dionica autoceste, brzih i magistralnih cesta u Federaciji u slučaju neusvajanja povećanja trošarina na gorivo. Budući da je neizvjesno hoće li i kada biti usvojen zakon o izmjenama Zakona o trošarinama BiH, kojim je predviđeno izdvajanje dodatnih 0,10 KM za autoceste i 0,05 KM za ostale javne ceste iz maloprodajne cijene naftnih prerađevina, Federalno ministarstvo prometa i veza pokrenulo je inicijativu da se iz akumulirane dobiti javnih poduzeća u Federaciji BiH izdvoji dio sredstava i usmjeri u financiranje izgradnje prioritetnih infrastrukturnih projekata...

Cijeli tekst čitajte iz u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?