povećanje osnovice

Od danas veće plaće policijskim službenicima u FBiH za 5 posto

policajci
14.04.2022.
u 17:39

Novčane zarade za ožujak obračunavati i isplaćivati po sadašnjoj osnovici od 330 KM, a a razlika između tako isplaćene i one obračunate po osnovici od 346,5 KM će biti isplaćena skupa s plaćom za tekući mjesec

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH donesena je odluka o povećanju osnovice za obraćun plaća policijskim službenicima u FBiH. Federalni premijer Fadil Novalić predložio je usvajanje novog obračuna plaća za policijske službenike u FBiH.

To znači da će se novčane zarade za ožujak obračunavati i isplaćivati po sadašnjoj osnovici od 330 KM, a a razlika između tako isplaćene i one obračunate po osnovici od 346,5 KM će biti isplaćena skupa s plaćom za tekući mjesec.

Ovogodišnjim proračunom predviđana su povećana sredstava za plaće policijskih službenika u FUP-u, čime je stvorena pretpostavka za povećanje plaća za pet posto. Isti postotak povećanja je predviđen i za zatvorske policajce i službenike sudske policije, piše Klix.

Također, s ciljem oporavka od krize i stabilizacije gospodarstva, Vlada FBiH namjerava unaprijediti zaštitu najugroženijih kategorija stanovništva putem pravovremene isplate naknada iz proračuna i unaprjeđenja ciljanje socijalne pomoći, efikasnijom i transparentnijom politikom zapošljavanja u javnom sektoru, povećanjem kapitalnih investicija, te provođenjem aktivnih politika i mjera u oblasti tržišta rada.

Vlada Federacije BiH upoznala se s Konsolidiranim izvješćem o izvršenju proračuna FBiH, županija i općina FBiH, te financijskih planova izvanproračunskih fondova Federacije BiH za razdoblje siječanj - prosinac 2021.godine.

Kako je navedeno, u protekloj godini su sve razine vlasti u Federaciji BiH ostvarili pozitivan financijski rezultat od 284,6 milijuna KM, dok je u 2020. godini ostvaren negativan rezultat od 110 milijuna KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?