kupres, vlašić

Od danas staze su ponovno otvorene za sve ljubitelje skijanja

vlašić
16.01.2016.
u 10:09

Prema podacima sa službene stranice hotela "Adria ski" Kupres od danas staze su ponovno otvorene za sve ljubitelje skijanja.

Podsjećamo, zbog kiše i nedostatka snijega ovo skijalište u Sportsko rekreacijskom centru “Adria-ski” na Čajuši moralo se zatvoriti na nekoliko dana, odnosno do padanja temperatura ispod nule kako bi se topovima mogao praviti umjetni snijeg za zasnježivanje, a palo je i nešto novog snijega.

Da bi topovi za zasnježavinje imali efekta temperatura mora biti najmanje minus dva stepena.  A temperatura na Čajuši je od -4 do -7 s tendencijom daljeg padanja. Snijega na stazama ima 20-30 cm a padat će pomalo i idućih dana uz temperature i do -11. Rade dvosjed i četverosjed.

Prema informacijama menadžmenta poduzeća SRC „Vlašić“, možemo najaviti da od danas ponovo započinju sa radom skijaški liftovi na Vlašiću.  Skijaške staze se repariraju i uređuju, a za skijaše će se pustiti u funkciju staze Babanovac I i II te Markovac. Također, u večernjim satima prema prognozi vremena očekujemo dodatne količine snijega koje će dodatno unaprijediti kvalitetu skijaških staza na Vlašiću. 

U ovom trenutku, prometnica koja povezuje Babanovac sa Travnikom preko Turbeta je prohodna i bez snijega. 

Skijališta su otvorena od 09:00 do 16:00 sati, dok se noćno skijanje organizira od 18:30 do 21:30 sati. 

Ostali skijaški centri u Srednjoj Bosni još uvijek nisu u funkciji, a njihova otvaranja ovise o količini padavina u idućem periodu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije