ZH županija

Od danas 'markice' zdravstvenog osiguranja u prodaji po cijeni od 20 KM

15.12.2015.
u 07:00

Zavod za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a od danas započinje distribuciju premije osiguranja ("markice") za 2016., a čija je cijena 20 KM po osiguraniku. Tako će osiguranicima, a posebice onima kojima je liječnička pomoć kontinuirano potrebna, biti omogućeno već prvoga dana sljedeće godine imati važeću premiju osiguranja, odnosno pogodnost da umjesto plaćanja za svaku pojedinačnu zdravstvenu uslugu, sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite mogu platiti u obliku godišnje premije.

"Markica" nije obvezna, ali u slučaju da je osiguranik nema, zdravstvena ustanova ima zakonsku obvezu naplatiti participaciju za pruženu uslugu. U sljedeća tri i pol mjeseca premiju mogu uplatiti i preuzeti sve osobe prijavljene na obvezno zdravstveno osiguranje kojima je izdana zdravstvena iskaznica. Osiguranici za koje poslodavci nisu izmirili obveze za zdravstveno osiguranje također mogu kupiti premiju osiguranja čije pogodnosti mogu koristiti prilikom korištenja zdravstvene zaštite, a nakon što poslodavac izmiri obveze. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?