Republika Srpska

Od danas dozvoljen rad bašti, ugostitelji najavili protest u Banjoj Luci

05.04.2021.
u 08:24

Odlukom Stožera za izvanredne situacije, od danas se dozvoljava rad bašti ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj.

Od četvrtka 8. travnja dozvoljen će biti rad ugostiteljskim objektima, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, za smještaj, ishranu i piće, uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

Inače, ugostitelji, uključujući i HoReCA-u su za danas u 17 najavili prosvjed u Banjoj Luci.

Prekipjelo nam je. Upalio se crveni alarm”, kažu u HoReCi.

Slično misle i drugi:

Ovo je samo okupljanje ljudi kojim je uskraćeno pravo na rad i pravo da prehrane svoje obitelji. Mi ne rušimo ništa samo tražimo objašnjenje kako da platimo račune i hranu u tim tržnim centrima koji rade i u kojima ima više desetina ljudi, a ugostiteljsku lokali koji imaju po 20-ak gostiju ne smiju raditi”, rekli su za N1 iz Udruženja radnika u ugostiteljstvu RS.

Iz Udruženja “Horeka” RS juče su priopćili da su iscrpili sve mogućnosti pregovora sa Vladom RS, nakon najnovijih mjera otvaranja svih gospodarskih djelatnosti, osim ugostiteljstva.

Jučerašnja relaksacija mjera koje je donio Stožer za sada nije označila odgađanje ili otkazivanje najavljenih prosvjeda.

Od utorka počinje nastava za niže razrede osnovnih škola, čime je Republika Srpska u jeku trećeg korona vala osjetno liberalizirana mjere.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?