Imala problem s disanjem

Od Covida preminula trudnica (24), beba spašena

09.04.2021.
u 13:41

Dvadesetčetvorogodišnja trudnica umrla je danas na intenzivnoj njezi Univerzitetskog kliničkog centra na Kosovu od posljedica Covida-19.

Koha saznaje da je preminula nakon nekoliko dana boravka u ovoj jedinici Univerzitetsko-kliničko bolničkog centra.

Direktor ginekološke klinike Jakup Ismailji rekao je Kohu da je trudnica u ovu kliniku otišla već zaražena koronavirusom i da su bili prinuđeni da je operiraju zbog otežanog respiratornog stanja.

„Došla je kod nas sa Covidom i u 34. nedjelji morali smo je operirati jer je imala problema sa disanjem“, rekao je Ismailji i dodao da je beba dobrog zdravlja.

Ismailji je objasnio da je preminula odmah nakon rođenja prebačena na Sportsku kliniku, a zatim na odjeljenje intenzivne njege, gdje je i preminula.

Od početka pandemije, nekoliko trudnica i babica oboljelih od Covida 19 umrlo je na Kosovu, prenosi Kossev.

U međuvremenu, posljednji slučaj kada je majka umrla od virusa bio je 23. ožujka ove godine. Četrdesetjednogodišnja majka umrla je u Centralnoj jedinici intenzivne njege Univerzitetsko-kliničkog centra na Kosovu. Zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja izazvanog Covidom, bila je primorana da prerano rodi svoju bebu staru 31 nedjelju.

Od početka pandemije, od Covida 19 na Kosovu je umrlo 1.960 osoba.

Samo u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 smrtnih slučajeva pozitivnih na virus SARS CoV-2.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva na Kosovu je 96.212 od 462.166 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom, dok je broj aktivnih 14.120.

Kosovo je do sada primilo samo 24.000 doza cjepiva protiv Covid-19 kroz program Covax, dok su do sada cjepivo primili dio zdravstvenog osoblja i neke osobe starije od 85 godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?