Prognoza vremena

Od 17. veljače stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme

kiša
15.02.2022.
u 07:35

Jugozapadna zračna struja koja u Bosnu i Hercegovinu donosi topliji i vlažniji zrak uvjetovat će promjenljivo vrijeme do 16. veljače, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod. Na jugu BiH, posebno u planinskom zaleđu, očekuje se najviše oborina, dok se u ostalim krajevima prognoziraju samo povremene oborine s vrlo malim količinama, piše Večernji list BiH.

Od 17. veljače do kraja mjeseca očekuje se stabilno vrijeme bez oborina s iznadprosječno visokim temperaturama zraka. Tijekom prvog dijela tjedna najhladnija jutra izgledna su u središnjim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne s temperaturama između minus dva i tri, u ostalim krajevima Bosne od jedan do pet, u Hercegovini od šest do 11 stupnjeva. Danju će se u Bosni vrijednosti temperature zraka kretati od devet do 14, u Hercegovini od 11 do 16 stupnjeva.

Danas će u BiH biti uglavnom oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana očekuju se oborine i u Krajini, a u noći u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura bit će od 2 do 8, a najviša dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru do 17 stupnjeva.

Sutra će biti uglavnom oblačno uz postupno smanjenje naoblake tijekom dana. U jutarnjim satima oborine se očekuju u Hercegovini, središnjim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura bit će od 2 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14 stupnjeva.

U četvrtak će biti uglavnom oblačno, jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 14 stupnjeva. Uz stabilno i vedrije vrijeme, od 17. veljače očekuje se i blagi porast temperature zraka, pa se u Bosni tijekom jutra očekuju vrijednosti minimalne temperature zraka od 4 do 9, u Hercegovini od 8 do 13, a maksimalne u Bosni od 11 do 16, u Hercegovini od 13 do 18 stupnjeva. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije