Odluke spremne

Od 1. travnja novo poskupljenje cigareta u BiH, kutija će koštati i 5 KM

pušenje
26.03.2016.
u 14:18

Određene vrste cigareta Tvornice duhana Rovinj i Fabrike duhana Banjaluka od 1. travnja poskupit će za 10 feninga po pakovanju, potvrđeno je za N1 iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Prema novim odlukama o prodajnim cijenama povećana je cijena cigareta Dunhill Fine Cut Blue i Dunhill Fine Cut Blonde s 4,80 KM na 5 KM.

Cijena cigareta York NEO Red i Blue i York NEO 100s bit će s 4,50 KM na 4,60 KM, dok cigarete York Slims Blue i Lila sa 3,50 KM prelaze na novu cijenu od 3,60 KM.

Od cigareta koje proizvodi Fabrika duhana Banjaluka, od 1. travnja cigarete „Eva“ će poskupjeti s 4,10 na 4,20 KM.

Cigarete su u BiH zadnji put poskupjele početkom ove godine kada su cijene povećane i do 60 feninga po kutiji, piše Capital.ba.

Cijene cigareta u BiH posljednjih godina su u porastu u skladu s povećanjem posebne i minimalne akcize što predstavlja nastavak harmonizacije akcizne politike u BiH s politikom akciza na cigarete u Europskoj uniji.

Posebna akciza na cigarete u BiH povećavana je od 2009. godine, što je znatno povećalo prihode od akciza na duhan i duhanske prerađevine.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?