Velika gesta

Očevi kod Čapljine sami prijavili sinove koji su oštetili imovinu Bošnjaka i doveli ih da se ispričaju

15.06.2023.
u 11:03

U selu Šurmanci kod Čapljine proteklih dana je došlo do oštećivanja nekoliko kuća i tamošnjeg mesdžida. Za oštećivanje mesdžida su kriva dvojica tinejdžera, a njihovi roditelji su iskazali veliku gesti i ljudskost, te doveli sinove pred mesdžid kako bi se ispričali.

Ovom događaju je svjedočila ekipa Federalne televizije, a očevi su obećali da će nadoknaditi nastalu štetu.

Dok je jedan od mještana Enes Tikveš davao izjavu televiziji došli su očevi sa tinejdžerima koji su načinili štetu.

"Ja sam shvatio da ovdje Šurmančani, moja braća Hrvati, nisu to uradili, ali djeca k'o djeca. I moje dijete može sutra nešto. Roditelji su doveli svoju djecu, kazali to, hvala im, pozdravljam ih vječno. I oni su moji prijatelji vječiti. Bili i ostali. Završeno“, kazao je Tikveš.

Kako su naveli novinari federalnog javnog servisa svjedočili su ljudskosti s obje strane. Sa jedne strane roditelj koji otkriva i priznaje grešku svoga tinejdžera, a s druge osoba spremna na praštanje.

Adem ef. Šuta, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, pozvao je nadležne da omoguće sigurnost ne samo u Šurmancima nego i svim ljudima u državi, jer nema opstanka na drugi način, piše Federalna.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije