Igor Crnadak

Očekujem da 2017. BiH dobije status kandidata za EU

igor crnadak
23.01.2016.
u 16:34

Prema riječima Crnatka, ovo je do sada najznačajniji datum na europskom putu BiH, a bh. institucije sada očekuje težak posao

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je u subotu u Beogradu kako će BiH 15. veljače predati aplikaciju za članstvo u EU te da očekuje kako će BiH dobiti status kandidata za godinu dana.

"BiH će svoju aplikaciju za članstvo u EU podnijeti 15. veljače. Želim potvrditi da smo obaviješteni od strane nizozemskog predsjedavanja da se taj datum prepoznao kao optimalan, gdje imamo vremena još neke stvari privesti kraju i učiniti našu aplikaciju potpuno vjerodostojnom i kvalitetnom", rekao je Crnadak u novinarima u Beogradu, javlja Tanjug. 

Prema njegovim riječima, to je do sada najznačajniji datum na europskom putu BiH, a njene institucije sada očekuje težak i mukotrpan posao. 

"Očekuje nas upitnik, što će biti veliki izazov. Procjene su da ćemo imati rekordan broj pitanja s obzirom na kompleksnu strukturu BiH", rekao je Crnadak i dodao kako se u BiH vjeruje da je "razdoblje od godinu dana nakon predaje aplikacije, dovoljno da BiH dobije i službeni status kandidata." 

Kada je riječ o Republici Srpskoj, Crnadak je rekao kako ne vjeruje da će u RS biti održan referendum o sudu i tužiteljstvu BiH te je naglasio kako referendum ne bi donio ništa dobro. 

"Svi smo nezadovoljni pravosuđem u BiH posebno na polju procesuiranja ratnih zločina i borbe protiv korupcije. Ali ovaj tzv. Dodikov referendum nije odgovor na ta pitanja i ne može ništa dobro donijeti ni Republici Srpskoj ni BiH", rekao je šef bh. diplomacije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?