Dragan Čović:

Očekujem apsolutnu pobjedu HDZ-a i da u saboru dobijemo tri mandata

čOVIĆ
Foto: Večernji list BiH
10.09.2016.
u 09:54

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović koji je i čelnik HDZ-a BiH izjavio je u subotu nakon što je glasovao na biračkome mjestu za izbore za Hrvatski sabor u Mostaru da očekuje kako će čelnik HDZ-a Andrej Plenković sastaviti novu Vladu u Hrvatskoj koja će moći pomoći BiH na njezinu europskom putu i popravljanju položaja Hrvata u toj zemlji, piše Večernji list BiH.

„Očekujem apsolutnu pobjedu HDZ-a i da u saboru dobijemo tri mandata (u dijaspori) kako bi pomogli da se sastavi Vlada s ne tako dugim čekanjem koja uvelike može pomoći Bosni i Hercegovini, a tako i Hrvatima u BiH. Vlada HDZ-a predvođena Andrejem Plenkovićem daje jednu prigodu da ubrzamo europski put, te ojačamo unutarnju stabilnost i osiguramo jednakost hrvatskoga naroda u BiH“, rekao je Čović novinarima u Mostaru gdje je među prvima u subotu ujutro glasovao na izborima.

Izrazio je žaljenje što se birači u BiH moraju putovati i po 200 kilometara kako bi glasovali dodajući kako će se to morati promijeniti.

„To se promijenilo prije nekoliko godina na štetu jednog procesa demokracije uopće. Ako već imamo pravo glasovati, onda treba omogućiti ljudima da ne putuju 200 kilometara da bi ostvarili svoje pravo“, rekao je Čović i dodao kako ne vidi nijedan razloga zašto bi se izbori provodili samo u mjestima gdje su diplomatsko-konzularna predstavništva.

„Ja sam siguran da će se to promijeniti i ne vidim da bilo tko od toga ima koristi što ćemo na četiri lokacije u BiH stvoriti takve gužve i demotivirati ljude da izađu na izbore“, rekao je Čović.

Veliki broj birača u subotu je u Mostaru tražio posebne potvrde za glasovanje budući se nije prethodno registrirao sukladno odredbama izbornog zakona. U tome gradu je i najviše, 20 biračkih mjesta u BiH budući se tamo od oko 35.000 birača za izbore prijavilo njih 21.000. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije