dugoročna prognoza vremena

Očekuje nas proljeće s manje oborina od prosjeka

19.02.2019.
u 15:15

Istočna Europa, uključujući Bosnu i Hercegovinu i ostale države Balkana, najdulje će čekati na dolazak proljetnih temperatura. Hladan zrak zadržat će se nad tim područjima u prvom dijelu proljeća, a moglo bi biti i snijega, navedeno je u dugoročnoj prognozi koju je meteoportal AccuWeather objavio za Europu, dodajući da će vrijeme sljedećih tjedana na Balkanu biti natprosječno toplo.

Zimska hladnoća

Zimska hladnoća također će se zadržati na Balkanskom poluotoku tijekom ožujka, a moguć je i proljetni snijeg. Visok tlak nad zapadnom Europom omogućit će hladnom zraku iz Rusije da filtrira sve do južnog Balkana, navode meteorolozi AccuWeathera, prenosi Radiosarajevo.ba. Navodi se i kako su u travnju i svibnju, zbog otapanja snijega, moguće opasnosti od poplava.

Također se navodi da BiH i regiju očekuje proljeće s manje oborina od prosjeka. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa AccuWeathera, u mnoge dijelove Europe stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima zadržati dosta dulje. Prema objavljenoj prognozi, svi koji žele pobjeći od zime – morat će se uputiti na područje zapadne Europe, gdje će tijekom proljeća prevladavati umjerene temperature. Kada je, pak, riječ o prognozi vremena u idućih nekoliko dana, iz FHMZ-a kažu kako će danas biti pretežito sunčano vrijeme. Prijepodne lokalno po kotlinama u Bosni bit će magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -4 i 1 °C, na jugu zemlje do 5 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C. U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab, mijenja smjer na istok i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -4 i 1, na jugu zemlje do 5 °C, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 14 °C.

U petak promjena

Prema prognozama meteorologa FHMZ-a, u četvrtak se očekuje da će veći dio dana biti pretežito sunčano. U večernjim satima bit će naoblake, vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 °C, na jugu zemlje do 6 °C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Posljednjeg radnog dana u tjednu, petak, doći će do blage promjene vremena. Bit se većinom oblačno s kišom, na planinama snijeg. Oborine nisu obilne. Više sunčanog vremena i bez oborina bit će na jugu zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?