nestašica lijeka

Oboljeli od shizofrenije ostaju bez lijeka, u zalihama ga ima samo do konca srpnja

karlovac karlovacke ljekarbe dobro opskrbljene tamifluom,290409 photo: kristina stedul fabac/vecernji list
10.07.2016.
u 07:00

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH obavijestila je javnost o nestašici lijeka Moditen depo, uz procjenu da ga neće biti čak do kraja godine.

Informaciju o nestašici lijeka Moditen depo, rastvora za injekcije 25 mg/ml, Agencija je dobila od poduzeća Krka Farma Sarajevo, koje je nositelj dozvole za stavljanje u promet ovog lijeka na tržištu BiH.

- Na našem tržištu nema lijeka s istim supstancijama drugog proizvođača, odnosno Moditen depo nema izravnu paralelu.

O tome što treba biti uključeno pacijentu u terapiju umjesto ovog lijeka može odlučiti samo njegov liječnik - kazala je pomoćnica ravnatelja Odjela za lijekove u Agenciji Biljana Tubić.

U banjolučkom Domu zdravlja kažu da spornog lijeka imaju samo do kraja ovog mjeseca, a da ga koriste stotine pacijenata. - Prema podacima kojima raspolažemo, Moditen depo uzima oko 300 korisnika - kazala je psihijatrica dr. Dobrila Todorović.

Slična situacija je i u bijeljinskom Domu zdravlja, gdje su količine ovog lijeka dovoljne za svega mjesec dana.

- Imamo najmanje 200 pacijenata kojima je injekcija Moditen depoa nužna na svakih 28 dana - rekli su iz ove zdravstvene ustanove.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?