Puštena u rad

Obnovljena žičara ponovno krenula prema Trebeviću

Foto: Fena
1/3
06.04.2018.
u 13:36

Obnovljena trebevićka žičara danas je konačno puštena u rad. Trebevićka žičara, koja povezuje Bistrik sa Vidikovcem na Trebeviću, s polazne stanice ponovno je krenula prema Trebeviću, kao što je to bilo i davne 1959. godine.

Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka zaželio je dobrodošlicu u Sarajevu i u centar regije okupljenim dužnosnicima i građanima grada Sarajeva.

- Ovaj projekt se ne bi mogao realizirati da nije bilo dvoje divnih ljudi - Edmonda Offermana i njegove supruge Maje - i ovo je spomenik njihovoj ljubavi. Hvala Offermanima. Hvala bivšim gradonačelnicma koji su započeli ovaj projekt. Gradskom vijeću koje mi je uvijek jednoglasno davalo podršku za ovaj projekt, svima ostalima razinama vlasti, načelnicima općina, premijerima Sarajevske županije premijeru FBiH, koji su cijelo vrijeme bili dio ovog projekta – kazao je Skaka.

Naglasio je da je ovaj događaj emotivan trenutak za njega.

- Rođen sam 50 metara odavde i moj san je bio da se vozim ovom žičarom i danas se vozimo ovom žičarom. Danas ste vi svi moji gosti, danas smo svi dobri domaćini i danas ćemo uživati u posebnom  danu. Otvaranjem sarajevske žičare mi obnavljamo posljednji srušeni simbol grada Sarajeva. Danas je veliki dan za Sarajevo. Ne infrastrukturno. Žičare se grade, ovdje gradimo i pričamo o jednoj emociji, ovdje jednu nevidljivu granicu skidamo, ovdje mi zajednički gradimo na izgradnji BiH, na pomirenju naroda, to je naša želja i misija i mi smo zato danas ovdje, da pokažemo da smo sposobni graditi, praviti i da smo mi vrijedan narod koji je sposoban napraviti to. Hvala građanima Sarajeva koji su bili podrška – kazao je Skaka.

Nakon svečanog otvaranje, upriličena je vožnja trebevićkom žičarom kako bi Sarajlije i gosti danas, 6. travnja, na rođendan grada, nakon 26 godina uživali u njegovim ljepotama promatrajući ga iz zraka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?