napravite

Oblak torta: Zaljubit ćete se u ovu poslasticu

22.02.2021.
u 19:05

Ova torta anđeoskog izgleda zahtijeva nešto više strpljenja i vremena, ali je zato božanstvenog okusa, piše Ordinacija.hr.

Nema sumnje, zaljubit ćete se u ovu poslasticu. Možete je peći u kalupu za tortu, za kolače ili već prema želji. No, što sa žumanjcima koji ostaju nakon pripreme ovakvog kolača? Jedna ideja je da napravite domaću majonezu, a recept potražite ovdje.

Sastojci za glazuru:

  • 3 bjelanjka
  • 250 g šećera
  • 5 žlica vode
  • 1/4 žličice vinskog praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za tortu:

  • 130 g prosijanog brašna
  • 300 g šećera
  • 14 bjelanjaka 
  • 1 žlica tople vode
  • pola žličice soli
  • 1 i 1/2 vinskog praška za pecivo
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 225 g kokosa za posipanje

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Od sastojaka za tortu prosijte i pomiješajte brašno i 150 g šećera. 

Izmiksajte bjelanjke i dodajte vodu. Miksajte sve dok ne dobijete čvrstu smjesu. Dodajte sol, prašak za pecivo i vaniliju. Miksajte dok ne bude čvrsto. 

Dodavajte polako preostali šećer.

Polako umiješajte smjesu od brašna i šećera koju ste pripremili na početku.

Premažite maslacem kalup za tortu s odvojivim dnom. Ulijte smjesu i pecite 35 do 40 minuta dok kolač ne postane zlatne boje. 

Pustite da se biskvit ohladi. 

Sada pripremite glazuru na način da na pari kuhate bjelanjke, šećer, vodu i prašak za pecivo cijelo vrijeme miksajući mikserom. Kuhajte dok ne dobijete pjenastu smjesu, oko 5 minuta. 

Kada smjesu maknete s vatre, umiješajte ekstrakt vanilije. 

Razrežite biskvit po sredini. U donjem biskvitu možete izrezati kanal po sredini kako bi stalo više kreme, maknite višak biskvita. 

Premažite kremom biskvit, posipajte s kokosom i prekrijte s gornjim biskvitom. 

Cijelu tortu premažite s ostatkom glazure i posipajte s kokosom. 

Ako vam treba pomoć oko pečenja ove torte, pogledajte video.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?