TRAGEDIJA

Objavljena posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće

Zeljko Lukunic/PIXSELL
06.08.2022.
u 15:36

U autobusu su bile 44 osobe, uključujući 6 časnih sestara, 3 svećenika i 2 vozača.

Nadzorna kamera Hrvatskih autocesta s čvora Breznički Hum snimila je poljski autobus sedam minuta prije nesreće u kojoj je poginulo 12 putnika. 

Na snimci nije vidljivo nikakvo neuobičajeno ponašanje vozača. Navedenu snimku možete pogledati na 24sata. Podsjećamo, teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati u subotu ujutro na autocesti A4 u smjeru Zagreba.

S kolnika je sletio autobus poljskih registracija.

Poljaci su, kako je na konferenciji za novinare rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović išli na hodočašće u Međugorje. 11 osoba je smrtno stradalo na mjestu nesreće, dok je jedna osoba preminula nakon reanimacije. Ukupno su 32 osobe primljene u bolnicu, a među njima ima onih s teškim traumama.

U autobusu su bile 44 osobe, uključujući 6 časnih sestara, 3 svećenika i 2 vozača. "Vozilo je proizvedeno 2011. godine, registrirano je u Poljskoj i ima sve zakonom propisane preglede, tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine i vrijedio je do 13. prosinca 2022. godine", stoji u priopćenju Ministarstva infrastrukture objavljenom na Twitteru. U Hrvatsku stiže poljski ministar zdravstva Adam Wojciech Niedzielski i njegov zamjernik.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je u ime Vlade sućut obiteljima poginulih. "U ime vlade izrazio sam sućut obiteljima poginulih, izvijestivši da su sve službe anagažirane i da se ozlijeđenima pruža pomoć", naveo je Plenković na Twitteru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?