Centralna banka BiH

Objavljen popis: U BiH blokirano 95.527 računa poslovnih subjekata

blokirani racun
17.09.2020.
u 08:49

Početkom rujna 2020. godine u BiH bilo blokirano 95.527 računa poslovnih subjekata te 52.011 tvrtki ima blokiran barem jedan račun

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je početkom rujna 2020. godine u BiH bilo blokirano 95.527 računa poslovnih subjekata te da 52.011 tvrtki ima blokiran barem jedan račun.

Za  mjesec dana broj blokiranih računa poslovnih subjekata smanjen je za 14, dok je broj tvrtki koje su imale blokiran bar jedan račun smanjen za 15.

U novom izvještaju, koji sadrži 3.823 stranice, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, trgovins, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenim početkom studenoga 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale barem jedan blokiran bankarski račun.

Popis blokiranih računa možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?