Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Objavljen novi popis, evo tko najviše duguje državi za PDV

02. veljače 2018. u 12:15 0 komentara 1242 prikaza

Novi popis dužnika državi po osnovu PDV-a u Bosni i Hercegovini nije ponudio velike promjene u vrhu.

Iste tvrtke i dalje su ''lideri'' na ovoj neslavnoj ljestvici, a izmijenjeni su iznosi novca koje duguju državi. Na popisu objavljenom jučer, na vrhu je poduzeće GRAS Sarajevo, slijedi МБ - КЕКЕРОВИЋ д.о.о. i Đuša d.o.o. Fojnica.

Kako piše u pojašnjenju UNO, nakon što je 1. siječnja 2014. godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o postupku neizravnog oporezivanja, prvi od uspostave Uprave za neizravno oporezivanje BiH, stekli su se zakonski uvjeti za javno objavljivanje imena dužnika, koji imaju neizmirene obveze po osnovu PDV-a, trošarine i carine, prenosi N1. 

Pored javne objave dužnika, u Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o postupki neizravnog oporezivanja, kojeg je na prijedlog UNO i Upravnog odbora UNO usvojio Parlament BiH, naknadni teret prinude je smanjen sa 10 na 5 posto, a zatezna kamata sa 0,06 na 0,04 posto svakog dana zakašnjenja.

Popis dužnika Bosni i Hercegovini po osnovu PDV-a možete pogledati OVDJE 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.