MUŠKARCI, POZOR!

Objasnili zašto se penis smanjuje kad je hladno i kako to utječe na orgazme

12.10.2018.
u 21:45

Smanjen je protok krvi prema udovima, a to utječe i na veličinu muškog spolnog organa

Još za vrijeme dugog, toplog ljeta jedan je korisnik Reddita primijetio kako je njegov penis ljeti veći, a liječnik je potvrdio kako to uistinu može biti slučaj. I slijedeći logiku, ako je u toplijim danima veći, onda tijekom zime dolazi do sasvim suprotnog efekta i penis se - smanjuje!  

Annabelle Knight, stručnjakinja za seks i veze, rekla je kako hladnoća može utjecati na veličinu penisa, erekciju i orgazme. Naime, krvne žile u penisu mogu se smanjiti zbog niskih temperatura. Smanjen je protok krvi do udova, a to onda rezultira smanjivanjem, no žene o tome ne razmišljaju previše, prenosi Daily Mail.  

Za Femail je rekla:  

Muškarci mogu očekivati da se tijekom zime njihov penis smanji i do 50% u dužini i do 30% u obujmu. 

Naše tijelo programirano je tako da čuva toplinu i energiju, a kad su hladniji dani, tijelo se trudi zadržati toplinu u "sredini" tijela, bliže vitalnim organima: 

Da bi se to omogućilo, smanjuje se protok krvi u prstima, ali i u penisu. Testisi se također smanjuju i približavaju se tijelu kako bi i oni zadržali toplinu. 

Knight je objasnila da muškarci teže i postižu erekciju: 

Hladnoća oslabljuje penis i on teže reagira na podražaje. Na svu sreću, ovakvo stanje ne traje dugo. Kad hladnoća prestane,krv opet počne normalno kolati tijelom i penis se vrati u "normalno" stanje. 

Objasnila je da postoji i istina u tome da se erekcija može "ubiti" hladnim tušem: 

Hlađenje uzrokuje povećanu aktivnost glatkih mišića u penisu. Glatki mišić okružuje krvne žile u penisu, a one su te koje usmjeravaju erekciju. Kad je hladno, dolazi do pritiskanja krvnih žila i tako se smanjuje protok krvi. 

Otkrila je kako hladnoća može utjecati i na orgazam kod muškaraca. Naime, kad je hladno, treba im duže da ga postignu, a to se ne događa isključivo zbog fizioloških razloga: 

Hladnoća jako ometa prilikom seksa. Umjesto da se koncetrirate na isti, cijelo vrijeme razmišljate o tome kako biste se mogli zagrijati. Takvo ometanje automatski odgađa orgazam jer se teško fokusirati na dvije stvari istovremeno. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?