Svjedočanstvo vidioca Ivana Dragićevića Molitveni 
susret mladih "Mladifest 26" Međugorje 2015.

"Obiteljima potrebno duhovno ozdravljenje"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
05.08.2015.
u 10:45

Gospa želi podignuti grešno čovječanstvo pozivajući ga neumorno na molitvu, obraćenje, pokoru i čvrstu vjeru kako bi svi imali mir i spas

Već peti dan u Međugorju protječe u veličanstvenom ozračju 26. međunarodni molitveni festival mladih. Mladi cijeloga svijeta zajedno mole na međugorskom izuzetno vrućem ljetnom suncu i slave Gospodina. U Međugorju se na svakom koraku čuje pjesma, rijeke hodočasnika čekaju u redu da se ispovijede.

Pedeset tisuća mladih iz više od 66 zemalja svijeta s više od 500 svećenika već peti dan sudjeluje na ovom festivalu molitve mladih. Vidjelac Ivan Dragićević i danas ima svakodnevna ukazanja Gospe Kraljice Mira. Gospa mu je do sada povjerila devet od deset tajni. Na Međunarodnom molitvenom susretu mladeži u Međugorju „Mladifest 26" jučer navečer mladima govorio o Gospinim porukama i Gospinoj svakodnevnoj nazočnosti u međugorskoj župi vidjelac Ivan Dragićević.

Gospine poruke

- Dragi mladi prijatelji, uistinu mi je drago i sretan sam danas što mogu biti s vama i s vama podijeliti tu dobru i radosnu vijest na koju nas Majka zove i poziva kroz 34 godine. Jedna od prvih poruka koje je Gospa preko nas prenijela svijetu 1981. bila je: 'Draga djeco, dolazim k vama jer vam želim reći da Bog postoji. Odlučite se za Boga. Stavite Boga u vašem životu na prvo mjesto, na poseban način i u našim obiteljima.Zajedno s njim pođite u budućnost', kazao je vidjelac Ivan na početku svog svjedočenja. - Prošle su 34 godine od kada je Gospa s nama, 34 godine milosti. Gospa dolazi da nam pomogne, da nam pokaže izlaz iz nevolje u kojoj smo se našli. Ona želi podignuti ovo grešno čovječanstvo pozivajući ga na neumorno na molitvu, obraćenje, pokoru i čvrstu vjeru kako bi svi imali mir i spas, istaknuo je vidjelac Ivan. - Gospa je došla i predstavila se kao Kraljica Mira. Rekla je na samim počecima: 'Mir, mir, mir samo mir neka bude'. Mir neka zavlada između čovjeka i Boga i između ljudi. Bez jake vjere nemoguće je doći do mira. Istinske i žive vjere nema bez svakodnevnog obraćenja. Da bi naše obraćenje bilo sveto i korjenito, potrebno je moliti. Toliko je puta kroz ove godine Gospa ponovila: 'Molite, molite, molite'. Molitva je srce i duša naše vjere. Gospa želi da svakome od nas molitva bude radost, okrepa, utjeha, duhovna hrana na našem životnom putu. Gospa nas na poseban način poziva i zove na molitvu srcem znači moliti s ljubavlju i iz ljubavi. Molitva je dar Božji za kojim čovjek čezne. Gospa nas na poseban način poziva da postimo srijedom i petkom o kruhu i vodi, kaže vidjelac.

Kriza vjere

- Svijet bez imalo pretjerivanja, može se reći, nije bio u većoj krizi nego danas. Kriza je postala znakom našeg vremena. Posebno kriza vjera u čovjeka i izrazitije kriza vjere u Boga. Da bi uvjeri ostali Gospa nam je priopćila svakodnevnu hranu, a to je molitva.Posebno molitvu krunice, svetu misu, češće primanje svetih sakramenata, čitanje sv. Pisma, mjesečnu ispovijed, klanjanje pred križom i Presvetim Oltarskim Sakramentom, kazao je vidjelac.

"Na poseban način Gospa nas zove na obnovu obiteljske molitve, čitanje sv. Pisma i opraštanje. Današnjim obiteljima potrebno je duhovno ozdravljenje. Gospa nas zove da pođemo za Isusom i poziva nas da molimo srcem. Gospa nas zove na svetu misu. Ići na svetu misu znači ići k Isusu. Na poseban Gospa zove na svetost u obitelji. Kriza je posebice zahvatila. Svaka četvrta obitelj se rastavlja. Mnoge obitelji su izgubile Isusa, kazao je na kraju vidioc Ivan. Inače, Ivan Dragićević rođen je 25. svibnja 1965. u Bijakovićima, u župi Međugorje. Gospa mu je povjerila molitvenu nakanu za mlade i svećenike. Vodi molitvenu skupinu koja se okuplja dva puta na tjedan kod Plavoga križa na Podbrdu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije