Na Gradskom groblju Bare

Obitelj i prijatelji se oprostili od Srđana Dizdarevića

Srdjan Dizdarevic
20.02.2016.
u 19:42

Veliki broj građana Sarajeva i prijatelja iz BiH i svijeta odao je posljednju počast čovjeku koji je, uz ostalo, utemeljio Helsinški komitet za ljudska prava BiH

Obitelj, prijatelji, kolege i poštovatelji oprostili su se danas, na Gradskom groblju Bare u Sarajevu, od Srđana Dizdarevića - novinara, diplomata, političkog analitičara, antifašiste i građanskog aktiviste.

Veliki broj građana Sarajeva i prijatelja iz BiH i svijeta odao je posljednju počast čovjeku koji je, uz ostalo, utemeljio Helsinški komitet za ljudska prava Bosne i Hercegovine i bio njegov dugogodišnji predsjednik.

Kao hrabar i nepokolebljiv borac za pravdu i ljudske slobode, Dizdarević je bio član Izvršnog komiteta Međunarodne helsinške federacije.

U novinskoj kući Oslobođenje, bio je direktor i glavni urednik Dječijog i omladinskog tiska i potom pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Oslobođenje. Kao diplomat bio je prvi tajnik veleposlanstva SFRJ u Parizu, a 1991. vratio se u Bosnu i Hercegovinu.

Srđan Dizdarević preminuo je 16. veljače u Sarajevu od teške upale pluća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?