obljetnica

Obilježeno 15 godina partnerstva Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Meryland

27.11.2018.
u 20:52

Svečanost povodom 15 godina Državnog partnerskog programa (SPP) i suradnje Bosne i Hercegovine i Savezne američke države Maryland upriličena je večeras u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Senad Mašović u izjavi novinarima istaknuo je kvalitetu suradnje te naveo da je kroz sve sadržaje za 15 godina sudjelovalo oko 5.200 pripadnika Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Meryland (NGM).

- Jedinstvena suradnja daje pretpostavku da ubuduće bude proširena i na ostale aspekte bh. društva i za ubrzavanje integracijskih procesa BiH prema NATO savezu, prvenstveno kroz izgradnju kredibilnih i sposobnih Oružanih snaga BiH - naglasio je Mašović.

Izrazio je zahvalnost za sve što je Nacionalna garda Meryland pružila Oružanim snagama BiH. Efekti i rezultati rada su, kaže, vidljivi i vjeruje da će u 2019. zajedničko djelovanje biti i šire. 

Komandantica NGM generalica Linda Singh pohvalila je partnerstvo koje traje 15 godina i znači mnogo i Saveznoj državi Maryland i Sjedinjenim Američkim Državama.

- Mi ne bismo mogli činiti ono što uspijevamo sa našim oružanim snagama bez naših partnera i kad pogledamo partnerstvo s Bosnom i Hercegovinom ono znači mnogo više od samih postignuća i zapravo mnogo više govori o tome što ćemo uspjeti postići u budućnosti, kroz zajedničke vježbe, viziju i razumijevanje i suradnju. Nastavit ćemo raditi s našim partnerima, pred nama je duga suradnja i to je ono što će nas učiniti uspješnim u budućnosti - naglasila je.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš istaknula je da je ta suradnja zapravo pokazatelj partnerstva ne samo sa državom Maryland, nego i sa Sjedinjenim Američkim Državama te prilika za prisjećanje svega dobrog što je učinjeno za 15 godina partnerstva.

- Zahvalna sam Nacionalnoj gardi Maryland i cijeloj državi jer smo kroz nekoliko programa koje imamo, uspjeli pokazati da smo ozbiljan partner. Zahvalni smo i za pomoć koja je bila upriličena u civilnoj suradnji na nekoliko lokacija širom Bosne i Hercegovine - kazala je. 

Večerašnju svečanost organiziralo je Ministarstvo obrane BiH u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?