Heroji Posavine

Obilježena 26. godišnjica 102. odžačke brigade HVO-a

23.04.2018.
u 07:00

Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Odžak organizirale su sadržaje obilježavanja 26. godišnjice osnutka 102. odžačke brigade HVO-a. Sjećanje na poginule branitelje bilo je u središtu tih sadržaja. Brojna izaslanstva položila su vijence uz središnje spomen-obilježje poginulim pripadnicima 102. brigade HVO-a u središtu grada. Vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, županijska i općinska te stranačka izaslanstva.

- Tijekom rata kroz 102. odžačku brigadu HVO-a prošlo je 3200 branitelja, poginulo ih je 145, a 500 ranjeno, od kojih je 315 trajnih invalida - kazao je Ivo Marić, dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Herceg Bosne. Marijan Kopić, ministar branitelja u Vladi Posavske županije, pozdravio je obitelji poginulih branitelja 102. odžačke brigade, bivše pripadnike na čelu s ratnim zapovjednikom Tomislavom Božićem i sve branitelje Posavine. Prisjećajući se tih povijesnih dana obrane, u kojima je sudjelovao kao golobradi mladić, ministar Kopić kazao je: - Teško je to vrijeme obojeno patnjom našega naroda, protjerivanjem, napadima višestruko tehnički jačeg srpskog agresora, ali mi smo imali srce i branili smo naše domove, naše obitelji i zato smo duhovno bili nadmoćniji, što nam je bilo presudno za obranu. Odžak je ponovno iznikao kao feniks iz pepela. Vrijedni posavski ljudi obnovili su svoje domove i život se polako vratio. Ovdje se vidi snaga posavskoga čovjeka na svakom koraku. Na nama je obnavljati i čuvati ovo što imamo, kao i uspomenu na sve poginule branitelje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?