Jajce

Obilježena 23. obljetnica oslobađanja Jajca

13.09.2018.
u 15:13

U organizaciji udruge "13. rujan" svečanim mimohodom veterana sa zastavama ratnih postrojbi hrvatskih snaga obilježena je 23. obljetnica oslobođenja kraljevskog grada Jajca, kada su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji "Maestral" oslobodile taj grad nakon trogodišnje okupacije.

Nakon mimohoda upriličena je koncelebrirana misa koju je predvodio provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić nakon koje je zastava hrvatskog naroda svečano razvijena na tvrđavi te su položeni vijenci na spomen obilježju poginulim braniteljima, priopćili su organizatori.

Među ostalima, vijence su položili i izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ratni zapovjednici hrvatskih snaga, predstavnici Ministarstva obrane BiH i drugi.

Ravnatelj dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž i ravnatelj Hrvatskog memorijalnog – dokumentacijskog centra Domovinskog rata u RH Ante Nadzor ukratko su predstavili monografiju "Domovinski rat, pregled političke diplomatske povijesti".

Sve prisutne pozdravio je i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, a nakon svečanog djela, na ulicama grada Jajca, nastavilo se druženje branitelja i velikog broja gostiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije