Treci.ba i “PRESS” - obilježen rođendan

Napredak važan i za brže zapošljavanje studenata

treci.ba
03.03.2016.
u 19:57

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je predstavljanje Udruge studenata novinarstva “PRESS”, čime je ujedno obilježena prva godina rada i djelovanja studentskog portala treci.ba.

Prave iskorak

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić jučer je istaknuo da studenti novinarstva osnivanjem Udruge prave jedan iskorak koji je vrlo važan za fakultet u vidu novinarske struke i profesije. “Profesori, Uprava fakulteta i studij može dati doprinos Udruzi, ali samo vi možete afirmirati vašu struku novinarstva. Važno je djelovati u skladu s onim što ste vi”, poručio je dekan Tomić. Pročelnik studija novinarstva doc. dr. sc. Ilija Musa osvrnuo se na početke ovog studija i ustanovio da je u proteklih 20 godina učinjen veliki napredak. “Uz sva teorijska znanja stečena tijekom studija, praktični rad i usavršavanje, objavljeni novinarski radovi u različitim žanrovima, u konvergentnoj redakciji, osnažuju diplomu studija novinarstva. Sigurni smo da će ovo rezultirati bržim zapošljavanjem naših studenata i promociju Sveučilišta u Mostaru”, rekao je Musa. Predsjednik Udruge Hrvatski novinari i publicisti Siniša Kovačić, koji je upravo jučer predložen za v. d. ravnatelja HRT-a, održao je predavanje o temi “Pluralizam u hrvatskim medijima”. Kovačić je istaknuo da smatra kako je to “vrlo važna tema, poglavito u današnjem trenutku kada su više nego ikada očite podjele u društvu i kada si neki dopuštaju da imaju monopol nad tim podjelama”.

Volja i entuzijazam

Predsjednica Udruge “PRESS”, studentica Monika Ćubela, istaknula je da je ovo poseban dan za studente novinarstva i dodala da je skromno i s puno strasti obilježen jedan rođendan i jedno rađanje. “Udruga ‘PRESS’ smatra da teorija i praksa idu ruku pod ruku. Zato uhvatimo se i mi za ruke, iskoristimo velike potencijale koje nam nudi fakultet, naoružajmo se voljom i entuzijazmom i postanimo ono što smo oduvijek sanjali. Postanimo uspješni novinari”, izjavila je Ćubela. Kovačić je nakon objave u medijima da je predložen za mjesto v. d. ravnatelja HRT-a novinarima kratko objasnio: “Ja sam nedavno kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da prihvaćam biti vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a, a odluku o tome trebaju donijeti zastupnici Hrvatskog sabora.” “Kada i ako budem potvrđen, moj cilj će biti podizanje profesionalizma na HRT-u u cilju objektivizacije medijskog izvještavanja”, naglašava Kovačić za treci.ba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije