Bosić i Šepić

O slobodi izražavanja i medija raspravljati na najvišoj razini

bosic budva
22.02.2016.
u 17:17

Zamjenik predsjedavatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić i predsjedavatelj  Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Senad Šepić sudjeluju u radu konferencije pod nazivom "Sloboda izražavanja i odgovornost medija“, koja je, u organizaciji Vijeća Europe i Skupštine Crne Gore, danas počela u Budvi.

Bosić i Šepić o ovoj temi razgovarali su s kolegama parlamentarcima iz cijele regije, kao i s predstavnicima Vijeća Europe i Europske unije koji sudjeluju u radu dvodnevne konferencije.

Tijekom ovih susreta, članovi Izaslanstva PSBiH naglasili su da o ovoj temi žele raspravljati na najvišoj razini s ciljem da se u našoj zemlji popravi stanje u oblasti slobode govora i slobode medija, u kojoj je BiH dobila negativnu ocjenu u izvješću Europske komisije za prošlu godinu.

Članovi bh. Izaslanstva upoznali su sudionike konferencije da je Zastupnički dom PSBiH sredinom veljače ove godine prihvatio inicijativu zastupnika Senada Šepića da Vijeće ministara BiH pripremi cjelovitu informaciju o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH, s posebnim naglaskom na napade na novinare.

Osim parlamentaraca, u radu konferencije u Budvi sudjeluju i predstavnici Europske radio – difuzne unije (EBU), Venecijanske komisije, vodećih javnih RTV servisa i privatnih medijskih kuća, predstavnici regulatora, kao i eksperti iz oblasti medija i medijskih sloboda iz zemalja regije, priopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije