stručnjaci poručili

O ovoj iznenađujućoj dobrobiti pijenja vode rijetko se govori

voda
23.02.2024.
u 07:34

Znanstvena istraživanja potvrdila su da je zdrav i mladolik izgled posljedica dobre hidracije

Znamo da se bez vode ne može živjeti. Ona čini više od polovice naše tjelesne težine. Hidracija je važna za svaku stanicu i organ u tijelu. Baš kao što je važno unositi dovoljno vode, treba paziti da se s njom ne pretjeruje.

Prema procjenama, ženama je potrebno oko devet šalica tekućine dnevno, a muškarcima oko trinaest kako bi nadoknadili izgubljenu količinu vode. Pijenje vode ima jednu iznenađujuću prednost o kojoj se premalo govori.

"Dobra hidracija odgovorna je za blistavu kožu. To je zato što voda pomaže u ispiranju toksina, dok istovremeno održava vlažnost i elastičnost kože", objasnila je dijetetičarka Catherine Gervacio, piše Index.hr.

Znanstvena istraživanja potvrdila su da je zdrav i mladolik izgled posljedica dobre hidracije. To ne uključuje samo unos dovoljne količine tekućine tijekom dana, već i unos hrane s visokim udjelom vode, kao što su dinje, naranče, paprike, brokula i celer. Druga znanstvena istraživanja pokazuju da nedovoljan unos vode može dovesti do toga da koža izgleda perutavo i suho.

Osim navedenog, pravilna hidracija smanjuje broj otkucaja srca, povećava protok krvi kroz kožu, snižava tjelesnu temperaturu i poboljšava performanse. Trebate li još koji razlog da krenete piti vodu?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije