Cvjetnica obilježena diljem BiH

Nuncij u Međugorju: Papa vas pozdravlja!

15.04.2019.
u 08:05

Cvjetnica, Nedjelja muke Gospodnje, proslavljena je jučer tradicionalnim blagoslovom maslinovih i palminih grančica te umivanjem u cvijeću. Apostolski nuncij za BiH mons. Luigi Pezzuto vodio je procesiju i misno slavlje u međugorskoj crkvi sv. Jakova, piše Večernji list BiH. 

Gospa nam je učiteljica

Blagdan Cvjetnice, kojim počinje Veliki tjedan ususret Uskrsu, počeo je blagoslovom grančica na temeljima stare međugorske župne crkve koji je obavio nuncij mons. Luigi Pezzuto. Okupilo se više tisuća vjernika i hodočasnika. - Djevica Marija, koju na poseban način štujemo u ovome mjestu, učiteljica nam je u, ne uvijek lakom, ispunjenju Božje volje. Zatražimo Njezin zagovor i Njezinu pomoć da bi proživljena korizmena zauzetost, kao i naše sudjelovanje u otajstvu smrti i uskrsnuća Kristova, tijekom Velikog tjedna svima nama otvorili vrata Kraljevstva Božjega, dok čekamo drugi slavni Isusov dolazak, u vjernosti Njegovu evanđelju - istaknuo je nadbiskup Pezzuto. - Uvijek nam je velika radost što ste s nama, Oče nadbiskupe, a čini mi se da je i vama radost biti s nama, ovdje u Međugorju - kazao je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Brojni vjernici

- Zahvaljujem župniku, ali i apostolskom vizitatoru za župu Međugorje mons. Hoseru na pozivu. Moram reći da imam i veliku želju doći ovdje i biti s vama. Kao apostolski nuncij, želim svima vama prenijeti pozdrave i blagoslov Sv. Oca. I u Papino ime želim zahvaliti svim svećenicima i suradnicima koji se pastoralno skrbe u ovoj župi. Želim vas ohrabriti da zajedno nastavimo ovaj put koji je potaknuo i pokrenuo papa Franjo da bi taj put naporom svih zajedno donio veliki uspjeh i plodove - kazao je Pezzuto. Cvjetnica i Svjetski dan mladih svečano su obilježeni i u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, uz mnoštvo vjernika. Misu je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Govoreći o aktualnom trenutku u društvu, kardinal je citirao Papu u miru Benedikta XVI. koji je konstatirao da je aktualna kriza nastala jer je nastala kriza vjere. - Svi moramo provjeriti svoju vjeru. Koliko nosimo Isusa, koliko ga naviještamo - poručio je kardinal naglašavajući kako je upravo Veliki tjedan prigoda da provjerimo sebe, javlja KT. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?