Grude

Novouređenoj knjižnici Vijeće mladih darovalo 130 knjiga

knjiznicavijecemladih_nnn_bih_17082015
18.08.2015.
u 08:17

Cilj Vijeća mladih Grude je očuvati knjige i učiniti ih dostupnima onima koji vole čitati

"Knjiga je najljepši i najveći mogući dar", kaže izreka poznatog pisca, a toga su svjesni i članovi Vijeća mladih općine Grude koji su Narodnoj knjižnici Grude darovali čak 130 knjiga.

Vrijedna donacija

Knjižnica je preuređena i premještena u novi adekvatan prostor 4. svibnja 2015. i sada se nalazi u parku Hrvatskih velikana, a mladi Gruđani na najljepši način su joj odlučili čestitati novi početak u novom prostoru. - Budući da smo aktivni tek nešto više od 2 mjeseca, te nemamo prostorije za rad u kojima bismo mogli očuvati knjige koje su u zajedničkom vlasništvu članova Vijeća mladih Grude, odlučili smo ih darovati Narodnoj knjižnici Grude. Cilj nam je očuvati knjige te ih učiniti dostupnima svima koji vole čitati i koji shvaćaju vrijednost knjiga, izjavila je predsjednica Vijeća mladih Grude Josipa Zorić.

Budući projekti

Ravnateljica Narodne knjižnice Snježana Barić srdačno je pozdravila ovu donaciju ugostivši članove Vijeća mladih. Ugodnom druženju i razgovoru o budućim projektima i planovima pridružio se i Srećko Mikulić, službenik za mlade u Općini Grude, koji je svojim savjetima pomogao u iznalaženju novih ideja, kako za mlade tako i za knjižnicu. Uz planirane likovne izložbe VMGr-a, bit će tu i poetske i glazbene večeri, a dogovorena je i organizacija Dana otvorenih vrata knjižnice iduće godine na Svjetski dan knjige. Tada će biti upriličeni Dani otvorenih vrata knjižnice prilikom čega će upisi u Narodnu knjižnicu biti besplatni za posjetitelje. - Razgovarajući o kulturnim i svim drugim vrijednostima i stvarnostima koje nas okružuju, mladi su izrazili želju da daju svoj obol kulturnom životu naše zajednice. Stoga, podržimo ih sugerirajući uvijek sve ono što je razborito, kreativno, lijepo, istinoljubivo i plemenito. Poželimo im zajedno ljubav prema dobru, ustrajnost i strpljivost, uspjeh i blagoslov na svim stazama njihovih mladih života, izjavila je ravnateljica knjižnice Snježana Barić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije