počelo postavljanje opreme

Novoizgrađeni moderni terminal u Gradišci šalje gužve u prošlost

24.07.2019.
u 08:48

Instaliranje opreme u novi carinski terminal u Gradišci već je počelo, a kada ovaj moderni kompleks, u sklopu kojeg se nalazi i granični prelaz, zaživi u punom kapacitetu, što će se dogoditi po izgradnji mosta na rijeci Savi, promet u ovom gradu bit će znatno rasterećeniji.

Svakako, na novi most, čija bi gradnja trebala početi uskoro, neće se čekati kada je riječ o otvaranju carinskog terminala, tako da će kada on profunkcionira kamioni, umjesto u centru Gradiške, carinjenje čekati na novoj lokaciji, izvan grada, što će također biti doprinos smanjenju gužve, pišu Nezavisne novine. 

Na licu mjesta se može vidjeti da je riječ o brojnim manjim i većim objektima različite namjene, kao i da se pri njihovom građenju vodilo računa o tome da rad zaposlenih bude olakšan, baš kao i boravak korisnika.

Pojedine prostorije već su opremljene namještajem.

U svakom slučaju, scene koje danas gledamo prilikom prelaska granice u Gradišci, gdje su objekti oronuli, a gužve u ljetnim mjesecima česte, postat će prošlost, osobito kada uz terminal počne raditi i novi granični prelaz. Do tada, svi preduvjeti za korištenje terminala su ispunjeni.

"Uprava za neizravno oporezivanje BiH pribavila je upotrebnu dozvolu za korištenje novog carinskog terminala i u tijeku su zadnje pripreme koje podrazumijevaju instaliranje opreme koja će biti korištena u carinskoj ispostavi koja će biti na novoj lokaciji", potvrdio je za Nezavisne Ratko Kovačević, načelnik Odjela za komunikacije i međunarodnu suradnju u UNO.

Točan datum preseljenja još nije poznat, a, kako je dodao Kovačević, dio opreme već je instaliran, dok će dio opreme koja je novija, a nalazi se na postojećoj staroj lokaciji carinske ispostave, biti prebačen na novu lokaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?