LOŠA HIGIJENA

Novo istraživanje pokazalo: Petina muškaraca svoje genitalije pere samo dva puta tjedno

shutterstock
24.07.2021.
u 17:29

Istraživanje je također pokazalo da 60 posto muškaraca pogrešno pere svoje intimne dijelove.

Iako mislite da je pitanje o osnovnoj higijeni prilično besmisleno jer to radite svakodnevno, novo istraživanje o tuširanju muškaraca moglo bi vas iznenaditi. 

Naime, kako piše The Sun, kada je tim istraživača upitao muškarce koliko često peru svoje genitalije, odgovor je zapanjio mnoge. 

Istraživači su otkrili da mnogi muškarci nisu prali genitalije svaki dan niti čak svaki drugi dan. Otkrili su da petina muškaraca samo dva puta tjedno temeljito opere genitalije, a često to rade i manje. 

U studiji, koju su proveli stručnjaci za njegu kože The Derm Review, 1000 muškaraca se pitalo o higijeni i njezi tijela. Otkrili su da 21,6 posto opere svoje intimno područje jednom u svakih nekoliko dana. 

Elle MacLeman, biokemičarka za njegu kože, rekla je: "Rijetko pranje neće rezultirati samo neugodnim mirisom, već je i leglo bakterija, a može uzrokovati bol i infekciju." 

Dobra vijest je da je 39,7 posto ispitanika potvrdilo da se pere jednom dnevno. Međutim, značajan broj ispitanih, s 38,7 posto, rekao je da to čini dva puta dnevno, što zapravo može dovesti do drugih problema. 

MacLeman je objasnila: "Koža na ovom području je vrlo osjetljiva i pranje više od jednom dnevno može izazvati iritaciju, suhoću i svrbež." 

Istraživanje je također pokazalo da 60 posto muškaraca pogrešno pere svoje intimne dijelove. 

"Topla voda je sasvim u redu, ali ako želite, možete koristiti i nježni sapun ili gel za tuširanje", dodala je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?