INCIDENT U MOSTARU
Povratak na članak

Novinarka Jerusalem Posta istjerana iz dućana kod Starog mosta jer je govorila na hebrejskom jeziku

Incident se dogodio kada je novinarka Lahav Harkov Levine, nakon prelaska Starog mosta, posjetila jedan od malenih dućana u kojima se prodaju suveniri i nakit s lokalnim simbolima

Komentari 2

LO
lokve
13:42 26.07.2022.

ružan incident treba li ste upitati novinarku da li izvještava o nasilnom širenju jevrejskih naselja na teritoriji Palestine, o svakodnevnim ubistvima Palestinaca. Dobro bi bilo kad bi se to radilo, to važi i za večernjak, svijet nije crno bijel kako ga predstavljate tako da europejci često mogu biti šovinisti a tradicionalisti da budu sasvim dobri i gostoprimljivi ljudi, a ne radikali.

VL
HA
Habuhabuhabu
09:14 26.07.2022.

Ako je nešto lajala po trgovini, i ja bih je izbacio. Hebrejski i arapski su srodni jezici. Možda ju je trgovac i razumio. Treba ga pronaći iako je prošlo šesnaest godina, pa sa njim napraviti intervju. Izgleda da je lakše pronaći ženu koja je doživjela incident iz Izraela prije 16 godina nego trgovca pored Starog Mosta.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.