SB Županija

Novi mandat Jozi Stojaku Mungosu

15.04.2018.
u 10:00

Novi (stari) predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosna za Srednjobosansku županiju je Jozo Stojak Mungos iz Travnika. Tako je, naime, odlučeno, na trećem redovitom izbornom saboru ove udruge održanog u subotu u dvorani Hrvatskog doma u Vitezu. Za dopredsjednike Udruge izabrani su Anto Jurić iz Busovače i Mladen Kajić iz Bugojna.

Prema odluci 37 izaslanika, predstavnika općinskih udruga UNRO HVO Srednjobosanske županije, u idućem četverogodišnjem mandatu županijski Sabor Udruge vodit će novoizabrani predsjednik Željko Ljubanić iz Viteza s dopredsjednicima Josipom Sliškovićem iz Novog Travnika i Pavom Sičajom iz Gornjeg Vakufa-Uskopljka.

Na izbornom saboru, uz poslovnik o radu, podnesena su i usvojena i izvješća Nadzornog odbora i izvješće o radu, a podnijeli su ih Zdenko Tavra i Jozo Stojak Mungos. Na trećem redovitom izbornom saboru prisutni su bili i ugledni gosti koji su se prigodnim riječima obratili okupljenim prekaljenim ratnicima u proteklom Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj i u BiH – Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine, Ilija Nakić, general-bojnik u mirovini, i Lazar Martinović, predsjednik krovne Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosna. A sukus njihova obraćanja, uz čestitke na dosadašnjem radu te željama da tako nastave i s novoizabranim čelništvom, mogao bi biti: “Zajedno, zbijenih redova, vizija, uz hrabrost i odlučnost u teškim predratnim i ratnim vremenima, izborili smo se, pobijedili te ostali i opstali na svojim rodnim grudama. Sada, nažalost, moramo voditi ‘nove ratove’ za svoju opstojnost, za svoje ravnopravnost i konstitutivnost, a i to možemo postići samo jedinstvom zbijenih redova uz Hrvatski narodni sabor”.

Zasjedanju izbornog sabora prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz spomen-obilježje poginulim braniteljima Viteza, koje je podignuto ispred zgrade Općine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije