Razdoblje od 15 dana

Nove mjere u Sarajevu, na snagu stupa zabrana kretanja

sarajevo city center
20.03.2021.
u 08:28

Zbog pogoršane epidemiološke situacije odlukom Vlade Sarajevske županije produžene su postojeće i donesene nove mjere čija primjena je počela sinoć, javlja Anadolija.

U SŽ-u je na snagu stupio novi termin zabrane kretanja i to od 21:00 pa do 5:00 sati ujutro.

Zaključak o zabrani kretanja u ovom razdoblju donijela je Vlada SŽ na sjednici u četvrtak, zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u ovoj županiji. Zabrana kretanja na snazi će biti narednih 15 dana.

Na razdoblje od 15 dana, počevši od 20. ožujka 2021. godine u 05:00 sati, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u SŽ, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića. Zaključkom o zabrani rada ugostiteljskih objekata obuhvaćene su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane te djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Premijer Edin Forto poručio je da će Vlada SŽ odmah po usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u SŽ, a koji će se naći pred Skupštinom SŽ narednog tjedna, pripremiti paket pomoći za poslovne subjekte kojima je zabranjen rad.

Iz zabrane kretanja u SŽ-u izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području SŽ, zaposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Zaposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID, zaposlenici kojima se odvija proces rada u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u razdoblju od 21:00 uvečer pa do 5:00 sati ujutro narednog dana.

Također je donesen i zaključak o produženju važenja svih ranijih mjera po preporukama Kriznog stožera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije