Dorohoj

Nove medalje za Bosnu i Hercegovinu na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi

08.09.2022.
u 08:30

Bosanskohercegovački predstavnici osvojili su dvije brončane medalje ma  Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike koja je održana od 29. kolovoza do 3. rujna u gradu Dorohoj u Rumunjskoj. 

Učenici Faris Demirović (Sarajevo), Farah Demirović (Sarajevo), Nidal Vatreš (Sarajevo) i Sergej Petković (Bijeljina), činili su tim juniora koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Balkanskoj olimpijadi iz informatike za juniore.

Na balkanijadi je sudjelovalo 12 zemalja sa ukupno 47 natjecatelja.

Ovi učenici su se pokazali kao najbolji na Državnom natjecanju iz informatike za učenike osnovnih škola i na taj način izborili plasman na JBOI.

Učenici Faris i Farah Demirović, učenici Richmond Park International Secondary School Sarajevo, osvojili su brončane medalje u jakoj konkurenciji, dok je Nidal Vatreš, učenik iste škole, osvojio počasnu pohvalu, kao i Sergej Petković, učenik Matematičke gimnazije iz Bijeljine, i time zauzeli svoje mjesto među najboljim informatičarima Balkana.

Medalje i ostala priznanja za znanje su, prije svega, rezultat napornog rada i talenta ovih učenika. Također, to je rezultat znanja, napora i redovitih aktivnosti članova BHOI, koji pored redovnih godišnjih državnih natjecanja, organiziraju različite vrste dodatnih obuka, treninga i priprema natjecatelja, online natjecanja otvorenog tipa, kao i tjedne kampove za one najbolje, saopćeno je iz Richmond Park International Secondary School Sarajevo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?