odluke

Novcem iz proračuna spašavaju tvrtke na bošnjačkom prostoru

RUDNICI
18.02.2015.
u 09:08

Odlazeća Vlada Federacije BiH nastavlja s politikom spašavanja propalih poduzeća na većinski bošnjačkim područjima proračunskim, odnosno novcem svih poreznih obveznika u ovom entitetu.
Tehnički mandat
Iako bi se u tehničkom mandatu trebala uzdržati od bilo kakvih politički i financijski važnijih odluka, “platformaška” Vlada samo na jednoj od nedavnih sjednica donijela je čak tri sporne odluke kojima pomaže privatna poduzeća. Tako je usvojila odluku kojom odobrava pokretanje postupka financijske konsolidacije “Klas” d.d. Sarajevo. Prema toj odluci, svoja dugovanja “Klas” će izmiriti temeljem sporazuma o financijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa svakom nadležnom federalnom i županijskom institucijom. Federalna Vlada odobrila je i pokretanje postupka financijske konsolidacije gospodarskog društva “Konjuh” d.d. Živinice u kojem je također stopostotni udio privatnog kapitala i koji ne može trajati duže od tri godine. - Sporazumom će biti ponovno preispitan, usuglašen i utvrđen točan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obveze, iznosi i dinamika plaćanja, kao i naznaka da se izmirenje duga vrši na teret kapitala gospodarskog društva, priopćeno je iz Vlade. ..

...VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?