Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Novalić: Zaštitit ćemo ne samo otpuštene, već i sve druge koji ostanu bez posla

26. ožujka 2020. u 20:00 0 komentara 368 prikaza

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da će Vlada FBiH podržati sve radnike, koji zbog krize izazvane pandemijom ostanu bez posla.

- Razumijem da neki politički i javni djelatnici ne razumiju razliku između pojma otpuštanja i povećanja nezaposlenosti. No vjerujem da građani razumiju tu razliku. Naime, neće ostati bez posla samo oni koju budu otpušteni, već i svi oni koji ostanu bez posla zbog ove krize, a da ih nitko nije otpustio. Npr. svi radnici kojima istekne ugovor ili samozaposleni, koji izgube posao, a nitko ih nije otpustio, itd, ističe Novalić.

Dakle, nažalost imat ćemo, kaže premijer, mnogo veći broj ljudi, koji će ostati bez posla, od broja otpuštenih.

- Međutim, garantiram da će Vlada što preko Biroa, što preko specijalnog Fonda za podršku ekonomiju, pomoći svima koji ostanu bez posla. Nitko ne smije ostati bez ikakvih primanja. Pozivam ipak sve poslodavce da učine sve da zadrže radnike, jer Vlada će im sigurno priteći u pomoć. Jednako kao što ćemo biti rigorozni prema onima, koji ne pokažu dovoljno spremnosti da zadrže radnike, ako mogu, i da pokažu društvenu odgovornost, naglašava Novalić.

Vođenje ekonomije je mnogo složenije, nego što to neki razumiju, kaže premijer i zato poziva građane da imaju povjerenje u Vladu, krizni stožer Vlade za ekonomiju i naše grupe eksperata.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.