nakon povratka iz turske

Novalić: Spasioci sudjelovali u najplemenitijem djelu, Vlada FBiH će nastaviti podršku i opremanje

spasioci
Foto: Fena
1/2
19.02.2023.
u 19:11

Pripadnici bosanskohercegovačkih službi spašavanja koji su u proteklih desetak dana sudjelovali u operacijama spašavanja unesrećenih građana Turske u pokrajini Hatay, koju je, između ostalih, pogodio razoran potres 6. veljače, doputovali su danas u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon dočeka ispred Vijećnice za spasioce je organiziran i službeni doček u Centru za operacije deminiranja i uklanjanja NUS-a u Azićima na Ilidži, gdje su se spasiocima obratili veleposlanik Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin i premijer FBiH Fadil Novalić.

- Uime svog naroda i u svoje osobno ime zahvaljujem svima vama dragi spasioci, dobri ljudi, koji ste ovim činom pokazali svoju ljudskost, plemenitost i hrabrost. Zahvaljujem se i članovima vaših obitelji, koje su također podnijele žrtvu vašeg odlaska. Svaki život koji ste spasili vrijedan je cijelog čovječanstva, uradili ste ogroman posao - kazao je Barbir.

Dobrodošlicu spasiocima izrazio je premijer Novalić, koji je naglasio da su spasioci sudjelovali u najplemenitijem djelu. 

- Mi smo vas prije desetak dana ispratili, znali smo da je to vrlo neugodan put i da niste mogli pretpostaviti koliko je to težak zadatak. Koncentracija nesreće na malom prostoru bila je tako velika, da se takve slike nesreće ne mogu vidjeti za cijeli život. Među vama postoje oni koji se takvih slika neće moći osloboditi čitav život. Vi ste na određeni način umirili našu savjest, da smo učini sve što smo mogli da pomognemo bratskoj Republici Turskoj. Ja sa svoje strane mogu reći da će Vlada Federacije BiH nastaviti intenzivno, ulagati u vaše obučavanje, u vašu opremu, tehnologiju, komunikaciju, i želim da je više nikad ne upotrijebite - kazao je Novalić. 

Predsjednik Gorske službe spašavanja FBiH Dženadin Veladžić kazao je da su se spasioci vratili ispunjeni iz teške misije u Turskoj.

Nakon dočeka članovi spasilačkih ekipa iz drugih dijelova BiH nastavili su put ka svojim domovima.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije