Premijer Federacije BiH

Novalić: Očekujem potpisivanje ugovora s dobavljačem cjepiva danas

17.03.2021.
u 09:19

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je za Faktor kako očekuje da Zavod za javno zdravstvo Federacije odmah danas potpiše ugovor s tvrtkom Medimpex koja je na sinoćnjoj sjednici Vlade FBH odabrana za dobavljača ruskih cjepiva Sputnik V za Federaciju.

Naglašava kako očekuje dopremu cjepiva krajem ovog ili početkom idućeg tjedna. 

Podsjetimo, Vlada FBiH je na sinoćnjoj hitnoj sjednici donijela odluku o potpisivanju ugovora s tvrtkom Medimpex, koja svojom ponudom jamči da će od trenutka potpisivanja ugovora u naredna tri dana nabaviti 100.000 cjepiva Sputnika V po cijeni od 14,31 eura, a preostali dio sukcesivno u iduća 2-3 tjedna.

- Kao što znate, jedan od zaključaka sinoćnje sjednice Vlade Federacije BiH je i to da Vlada zadužuje Zavod za javno zdravstvo FBiH da odmah potpiše ugovor s dobavljačem za kupovinu 500.000 cjepiva Sputnik V. Nadam se da će taj posao biti završen danas i da možemo očekivati cjepiva ili krajem ovog ili početkom idućeg tjedna- rekao je Novalić.

Dodao je kako će još danas kontaktirati da i prije nego što stignu cjepiva dogovore točne procedure kako bi izbjegli zadržavanje - kazao je premijer Novalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije