bihać

Novac za elektrifikaciju ‘Unske pruge’ osiguran je u proračunu za 2018. godinu

19.02.2018.
u 07:47

U proračunu za 2018. godinu i generalnog u projektima Vlade Federacije Krajina je itekako zastupljena, a “Unska pruga” najbolji je dokaz da nije zapostavljena - ocijenio je zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Esad Bašagić govoreći o projektu revitalizacije “Unske pruge”.

- U inicijativi za revitalizaciju pruge smo zahtijevali elektrifikaciju dijela “Unske pruge” na relaciji Bihać - Bosanski Novi te pokretanje željezničkog putničkog prometa na relaciji Bihać - Sarajevo. Novac za elektrifikaciju je osiguran u proračunu za 2018. godinu, radovi traju, dok će talgo vlak krenuti za nepuna dva mjeseca, što mislim da je najbolji dokaz da mi Krajišnici možemo uspješno djelovati kroz Parlament - ističe Bašagić.

“Unska pruga” je prije rata, podsjeća, bila jedna od najfrekventnijih u regiji, imala je veliku gospodarsku važnost. Prevozila je milijun i pol putnika godišnje i četiri milijuna tona robe. U nadležnosti Željeznica Federacije BiH se danas nalazi gotovo 100 kilometara te pruge i njezina puna revitalizacija očekuje se još ove godine. - Očekujemo i brojne prednosti - bolju općenitu povezanost Krajine bitnu za razvoj turizma te brži i jeftiniji teretni prijevoz bitan za gospodarstvo - naglašava Bašagić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije