Obnovljena kapelica u bihaćkom naselju Vedro Polje

Novac prikupljale susjede Roža i Jelena, Roža uredila i okoliš

23.06.2022.
u 08:00

U obnovu kapelice utrošeno je 4900 konvertibilnih maraka, od čega je Župni ured sv. Ante Padovanskoga izdvojio 2500 konvertibilnih maraka, dok su župljani Vedroga Polja prikupili ostatak sredstava.

Na poticaj fra Bone Tomića, župnika župe Sv. Ante Padovanskoga u Bihaću, u bihaćkom prigradskom naselju Vedro Polje ovih dana okončana je desetodnevna akcija kojom je obnovljena kapelica u njegovu središtu izgrađena jubilarne 2000. godine, piše Večernji list BiH.

Na križanju ulica

- Građevinske radove izvela je tvrtka "Prošić-Gradnja", vlasnika Ahmeta Prošića iz Kamenice. U obnovu kapelice utrošeno je 4900 konvertibilnih maraka, od čega je Župni ured sv. Ante Padovanskoga izdvojio 2500 konvertibilnih maraka, dok su župljani Vedroga Polja prikupili ostatak sredstava.

Hvala župljanima Vedrog Polja koji su dali svoje priloge za obnovu kapele te posebno Jeleni Šantić i Roži Jurić koje su prikupljale priloge. Roža Jurić uredila je okoliš kapele, hvala joj još jednom na nesebičnom zalaganju - kazao je fra Bono Tomić, župnik bihaćki.

Roža Jurić kaže kako je kapelica u Vedrom Polju bila u iznimno lošem stanju, dotrajala uslijed zuba vremena pa je župnik fra Bono stoga i dao ideju da se ona obnovi.

- Mi, svi žitelji Vedroga Polja, to smo radosno prihvatili i sad smo svi sretni i zadovoljni što nam kapelica lijepo izgleda kao ukras na križanju triju ulica. Moja malenkost s puno ljubavi uredila je okoliš. Budući da volim cvijeće, rado sam ga uredila. Volim svoje selo i sve što je lijepo u njemu, ali moram pohvaliti i potporu svoje susjede Jelene Šantić.

Mnogo smo imale zajedničkog u svemu što se trebalo obaviti jer smo novac za obnovu kapelice od naših mještana prikupljale baš nas dvije. Bogu hvala, sve smo to lijepo obavile uz srdačne razgovore sa svima koje smo posjetile i svim sudionicima ove akcije zahvaljujem od srca - kazala je Vedropoljanka Roža Jurić.

Kapelica je 2000. godine podignuta u čast poginulim i nestalim braniteljima Domovinskoga rata, bojovnicima 101. pukovnije HVO-a regije Bihać te civilnim žrtvama rata Vedroga Polja, na čijoj su spomen-ploči ispisana imena general-bojnika Vlade Šantića, Luke Šimića, Miroslava Dujmovića, Zrinka Jurića, Mate Majstorovića, Nenada Matića, Ivice Martinovića, Ive Vukovića, Jandre Šimića, Vladimira Jurića, Franje Matića, Miroslava Jurića, Franje Šimića, Stipe Jurića, Ivice Šantića, Slavka Mihića, Ante Dujmovića, Marijana Dujmovića, Drage Dujmovića te Slavka Majstorovića.

Sloboda umjesto ropstva

- Izabrali su slobodu umjesto ropstva i da ostanu svoji na svome - uklesano je na spomen-ploči pokraj kapelice u bihaćkome prigradskom naselju Vedro Polje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?