ŠTO JE S VOĐOM?

Nova teorija o stanju Kim Jong-una: 'Bio je dobro do tog dana u 7 ujutro'

27.04.2020.
u 12:43

Nakon što su sjevernokorejske vlasti izvijestile kako je tamošnji vođa Kim Jong-un živ te da je dobro, učinili su to i Južnokoreanci.

- Stav naše vlade je čvrst. Kim Jong-un je živ i dobro. Nalazi se u Wonsanu – resortu na istoku zemlje – od 13. travnja.

Nikakva sumnjiva kretanja dosad nisu zabilježena - rekao je glavni savjetnik za sigurnost južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina, u intervjuu za CNN u nedjelju. No, istovremeno i dalje je misterij što se događa s Kim Jong-unom, a u javnosti se pojavljuju razne teorije. Nagađanja o Kimovu zdravlju pojavila su se nakon što Kim prvi put jer nije prisustvovao obljetnici rođendana osnivača Sjeverne Koreje, svog djeda Kim Il-sunga, 15. travnja.

To je najvažniji datum na političkom kalendaru zemlje. Kim se nije pojavio u javnosti otkad je 11. travnja predsjedao sastankom politbiroa Radničke stranke, dok su sljedeći dan državni mediji izvijestili kako vrši pregled borbenih aviona protuzračne obrane. 

- Moguće je da je Kim Jong Un ozlijeđen tijekom testiranja kratkometražnih krstarećih raketa koje je bilo provedeno 14. travnja.  Takvo testiranje raketa nije moguće provesti bez njegova naređenja, što znači da je bio dobro do 7 sati ujutro toga dana, kada su ispaljene rakete - prenosi Dong-A izjavu Leeja Jeong Hoa, prebjega iz Sjeverne Koreje u SAD i bivšeg visokog dužnosnika Radničke partije Sjeverne Koreje.

Dodao je kako Kima nije bilo u izvještajima o testovima, a nisu objavljene ni snimke ispaljivanja raketa i vježbe borbenih zrakoplova, što upućuje na mogućnost da se dogodila neka neočekivana nesreća.

- Smatram kako se Kim možda i razbolio nedugo nakon ispaljivanja raketa te da korejski odbor ne može objaviti snimku testiranja bez njegova odobrenja. Odbacio je glasine da je Kim u komi nakon operacije srca.

- Njegovi svi liječnici su iz bolnice Bonghwa u Pjongjangu, a prema tim tvrdnjama operirali su ga liječnici iz drugih bolnica i stoga je to netočna informacija - zaključio je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?