Široki Brijeg

Nogostup od crkve u Knešpolju do južnog ulaza u Grad

23.05.2020.
u 12:00

U prostorijama Gradskoga poglavarstva Široki Brijeg održan je sastanak s direktorom Javnoga poduzeća Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem. Domaćin sastanka bio je širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, a nazočili su i predstavnici toga javnog poduzeća, nadležnih gradskih službi, kao i predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić. Kada su u pitanju magistralne ceste, iz Grada podsjećaju kako su one u nadležnosti JP Ceste FBiH zbog čega je i upriličen navedeni sastanak. Teme su bile kako na najbolji mogući način poboljšati uvjete i sigurnost na magistralnoj cesti M6.1 koja prolazi kroz Široki Brijeg. Dogovoreni su određeni projekti koji bi se realizirali u sljedećem razdoblju kako kroz projektiranje tako i kroz zahvate.

Planirano je projektiranje i rekonstrukcija križanja magistralne ceste M6.1 s lokalnom cestom koja vodi do novoformirane industrijske zone Knešpolje. Također, kada je riječ o Knešpolju, planira se graditi nogostup s pratećom komunalnom infrastrukturom uz magistralnu cestu od crkve u Knešpolju do južnog ulaza u Grad. Kada je u pitanju Industrijska zona Trn, plan je izgraditi čvorište regionalne ceste R 852 (cesta kroz ind. zonu Trn) i magistralne ceste. Osim ovog čvorišta, potrebno je pronaći prometna rješenja na području Visoke Glavice. Na sastanku su sugovornici iznijeli i problematiku brojnih priključaka.

Istaknut je problem priključaka u naselju Trn gdje su kritične točke priključci ulice Zavoznička, Vaganska, Ilindanska i Ugrovačka (PŠ Trn). Zaključeno je kako je potrebno iznaći rješenje za poboljšanje protočnosti, a posebice sigurnosti svih sudionika u prometu. Realizacija projektnih aktivnosti uslijedit će u sljedećem razdoblju. Cilj ovoga sastanka bio je ukazati na određene prometne probleme kako bi se njihovo rješavanje uvrstilo u godišnje planove JP Ceste Federacije BiH, navedeno je iz Grada Širokoga Brijega. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?